Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. szeptember 15. 07:00 | Krajcsó Judit

Kaporleves, habos galuskával

A kapor egészséges.Tettük már kovászos uborkához, túrós lepénybe, készítettünk mártást is belőle, de ez a leves felül múlt minden eddigi elképzelésünket. A habos galuska valósággal feldobja, még a látványt is. Muszáj kipróbálnod!

Hozzávalók: 

  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 l víz
  • 1 deci tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál ecet
  • fűszerek

Galuskához:

  • 1 tojás fehérje
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A megmosott kaprot apróra vagdalom, majd megfuttatom a forró olajon, meghintem a liszttel és felengedem a vízzel. Ízestem 1 húsleveskockával vagy ételízesítővel, pici fehér borssal, és körülbelül 5 percig forralom. Az egy deci tejfölt kikeverem a tojás sárgájával, és a lébe öntöm, majd pár percig együtt forralom. Egy kevés ecettel teszem pikánssá.

Közben a tojások fehérjéből kemény habot verek, meghintem a liszttel, óvatosan összekeverem. Egy nagyon könnyű, habos állagú masszát kapok, amiből kanállal galuskákat “szaggatok” a forrásban lévő levesbe.

Tipp: Én tálaláskor pici reszelt sajttal, és pirított sonkadarabokkal szórtam meg. Ez utóbbi persze elhagyható, de ha van, remekül beleillik az “összeállításba.”

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

carbonara, olasz, szénégető, tészta

Pasta carbonara

Pillanatok alatt elkészül – a leghosszabb időt a tészta megfőzése igényli. Mindenképpen érdemes olasz tésztát használni hozzá.

Tovább
mandula, pulyka, ragu, tejszín

Mandulás pulykaragu

A kicsit unalmas pulykamellet is lehet izgalmassá tenni, csak kell mellé egy társ, ami kiemeli a szürkeségből a pulykát.

Tovább
mák, meggy, piskóta, puding, vajas krém

Meggyes-mákos krémes

Leírása hosszúnak és bonyolultnak mutatja, valójában azonban egy mákkal dúsított piskóta, és egy puding alapú vajas krém alkotja.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!