Facebook hozzászólás
1 970

Kakukkfüves, gombás töltött csirkecomb

A töltött csirkecomb a magyar konyhák egyik legismertebb, legnépszerűbb ünnepi étele. A tölteléket számtalan módon variálhatjuk, minden alkalommal kissé mássá téve az ételünket.

Kakukkfüves, gombás csirkecomb, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com – a kép csak illusztráció

Hozzávalók:
4 csirkecomb
2 szikkadt zsemle
2 tojás
15 dkg gomba
1 salotta hagyma
egy csokor petrezselyemzöld
szükség szerinti mennyiségű zsemlemorzsa
só, bors, kakukkfű

Elkészítés:
A combokat megtisztítottam, sóztam, borsoztam. A zsemléket vizes tejben megáztattam, kicsavartam, szétmorzsoltam és egy tálba tettem. A gombát megtisztítottam, nagyon apróra vágtam, majd egy gondolatnyi olajon a szintén apróra vágott hagymával megpároltam, kihűtöttem. Ekkor összeállítottam a tölteléket: a zsemléhez hozzáadtam a tojásokat, a hagymás gombát, petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, sót, borsot, és kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát. A combok bőre alá töltöttem, a bőrt megpróbáltam úgy igazgatni, alulra is kerüljön, és fogpiszkálóval rögzítettem. Egy méretes tepsibe raktam a combokat, meglocsoltam egy kevés olajjal, másfél dl vizet öntöttem alá, majd dupla fólia alatt 180 fokon elkezdtem sütni. Amikor a hús már puha volt, a sütőt grillező funkcióra és 200 fokra kapcsoltam, meglocsoltam egyszer-kétszer a húst a szafttal, amíg ropogósra nem sült a bőre.

Csirke cacciatore édesburgonyával
Az olaszok természetesen paradicsomszószban fürdetik a csirkecombokat, és nem hagyják el mellőle a rozmaringot és a bazsalikomot.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!