Facebook hozzászólás
837

Kakukkfüves, fetasajttal töltött csirkemell

Csirkét sokféleképpen tölthetünk, ez most éppen egy nagyon pikáns sajtos variáció. A különlegességét az ízesítése jelenti, no és az, hogy kicsit diétás hozzávalókat használtunk hozzá. Isteni ebéd, nem csak vasárnapra!

Kép: dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu

Hozzávalók:

  • 3 db csirkemell filé (egészben)
  • 180 g feta sajt
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-5 dkg vaj vagy kókuszzsír
  • só, bors, cukormentes ételízesítő, kakukkfű, petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés
A csirkemelleket kettévágjuk középen hosszában,  majd lapjában is, de nem teljesen végig, így a három csirkemellből 6 darab hússzeletet kapunk. A szeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal, ételízesítővel és 1 gerezd lereszelt fokhagymával megszórjuk, majd a zsiradékon pár perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A fetát  összetördeljük, és  jól összekeverjük a kockára vágott lilahagymával, reszelt fokhagymával, kakukkfűvel és petrezselyemmel, borssal.
Elosztjuk hatfelé, és a hússzeletek egyik felére halmozunk belőle, majd ráhajtjuk a másik felét Így töltjük meg az összes hússzeletet. A töltött húsokat jénaiba vagy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a hússütésből megmaradt szaftot és
200 fokos sütőben vagy serpenyőben fedő alatt megsütjük.(Forrás:dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)

Csirkés finomságokat találsz még az életforma receptjei között!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!