Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 23. 18:00 | Pammer Lívia

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel

A kacsa- és libacomb szezonja novemberben kezdődik, és egészen tavaszig tart, érdemes belőle ilyen tájt jól belakmározni. Klasszikus elkészítési módját mutatjuk most be.

Hozzávalók:
kacsacombok

zsiradék
majoranna
1-2 dl sör
a burgonyagombóchoz :
4-5 nagyobb méretű burgonya

liszt amennyit felvesz a burgonya
kacsazsír
A párolt káposztához :
egy kisebb fej lilakáposzta
egy nagy fej hagyma
barna cukor
ecet

őrölt kömény

Libamáj és libaháj ízlés és igény szerint.

Elkészítés:A kacsacombokat alaposan megmossuk, besózzuk, majorannával átdörzsöljük, majd kevés kacsazsírt és sört alátéve, lefedve omlósra, a bőrét ropogósra sütjük. A maradék sört a pirítási fázis alatt öntögettem rá.

A burgonyákat megpucoljuk, kockázzuk, majd puhára főzzük. Leszűrjük, sózzuk, burgonyatörővel összetörjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz. (Általában a burgonya súlyának harmadát.) Kellemes tapintású, nem ragacsos, de nem is kemény tésztát gyúrunk, gombócokat formázunk belőle, majd bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor leszűrjük, majd felhevített kacsazsírban átforgatjuk, kissé megpirítjuk. A hagymát megpucoljuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd három evőkanál cukrot rákaramellizálunk . A káposztát csíkokra vágjuk , és a fonnyasztott karamellizált hagymára tesszük, felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, őrölt köménnyel meghintjük, ecetet adunk hozzá, és puhára pároljuk.

Libamáj: a libahájat kockáztam, majd egy lábasba tettem, erre ráfektettem a libamájat- amit előző este tejbe áztattam (ez elhagyható.) Kis lángon a hájon megpároltam, tűpróbával ellenőriztem, mikor megfelelő. Mikor már csak egészen kicsit szivárog belőle a lé a szúrás nyomán, akkor kivettem, tálalásig pihentettem. A hájból tepertőt sütöttem, a zsiradékot leszűrtem.

Lívia további receptjei itt találhatók.

Sült kacsamájas grill burger, Kép: husimado-eger.blog.hu

Kép: husimado-eger.blog.hu

 

 

 

És ha már kacsázunk, ne feledjük, van annak a kacsának mája is! Kattints a képre, ott találod a receptet, hogyan kerül a kacsamáj a burgerbe.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!