Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 19. 16:00 | Kandikó Éva

Juhtúrós lángos

A lángost nem lehet megunni! Önmagában sem, ráadásul mindig új arcát mutatja, amikor más-más ízesítés kerül rá. A tejföl, fokhagyma már-már sablonosnak számít, érdemes kipróbálni egy kis juhtúróval is. A tejföl persze maradhat…

Kép: Életforma archív

Hozzávalók
25 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás
1,5 dkg friss élesztő
juhtúró

étolaj

Elkészítése
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, az élesztővel,  tojással, a sóval és kevés étolajjal hólyagosra dolgozott tésztát készítünk. Kb egy óra, meleg helyen történő kelesztés után bő zsiradékban kisebb méretű lángosokat sütünk. Tálalás előtt  juhtúrót morzsolunk rá, és tejföllel meglocsoljuk.

Kenyérlángos, a magyar pizza
Ugye tudjuk, hogy a töki pompost nem akkor találták fel, amikor a kézműves vásárokon és fesztiválokon elkezdték árulni méregdrágán? De nem ám! Régen, amikor kemencében sült a kenyér, a megkelt tésztából mindig lecsippentettek egy darabot, amit a gyerekeknek sütöttek meg, aztán a kamrában található finomságokkal gazdagon megrakták. Őrizzük meg a hagyományainkat, és bátran álljunk neki a pompos sütésnek otthon is!


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

lecsó, mediterrán, mozzarella, padlizsán, paprika, paradicsom, szicíliai

Szicíliai lecsó mozzarellával

A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, de a gyökerek azonosak.

Tovább
joghurt, munkahelyi ebéd, pita, tojás, torok

Török tojásos lepény

Akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, hogy még ott is igazi keleti kényeztetésben legyen részünk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!