Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 09. 14:00 | Kandikó Éva

Juhtúrós édesburgonya gnocchi macihagymával

Újabb medvehagymás édesburgonya finomság készült. Nem tudom, hogy lehetne-e még több kedvencemet belekombinálni egy ételbe, mert ez már a határokat feszegeti.

A nudli hozzávalói:
0,5 kg édesburgonya
200 g liszt (én teljes kiőrlésű zablisztet használtam)
1 tojás sárgája
1 ek vaj (zsírt, vagy olajat is lehet használni)
1 mokkás kanál só

Mártáshoz:
250 g juhtúró
100 ml tejszín
kb. 10 szál medvehagyma (persze  több mindig lehet)

Elkészítése:
Az édesburgonyát sós vízben megfőzöm, majd hagyom hűlni, de még melegen meghámozom, majd összetöröm és összekeverem a tojással, a vajjal és a liszttel, sózom és habzsákba töltöm. Fém kinyomó cső nélkül, csak a textil habzsákot használtam, a lyuk átmérője így nálam 2,5 cm volt, vagy használhatsz egyszer használatos műanyag tasakot is, ebben az esetben is kb. ilyen méretű lyukat vágj rá.
Szóval ez lenne a leírás: fogom azt a lábost, amiben a nudlikat ki fogom majd kifőzni és az edény két fülére szorosan cérnát kötök. Elkezdem a zsákból nyomni a tésztát, majd néhány cm-ként a cérnával elvágom. Azért ez így érthető nem? A műveletet úgy is csinálhatod, hogy cérna helyett egy késsel vágod el mindig a tésztát.
Pár perc alatt lobogó vízben megfőzöm a tésztát, majd egy másik lábosban alacsony fokozaton a tésztát folyamatos kevergetés mellett összeforgatom a juhtúróval és a tejszínt is hozzáadom, majd a végén a medvehagymát is hozzáadom. A medvehagymát már nem kell főzni, mert a meleg tészta miatt kicsit összeesik majd. Tálaláskor egy kevés borsot frissen őröltem rá.

Megjegyzés: ahogy láthatod nagyon kevés só van a receptben, mert a juhtúró alapvetően sós, de ennek mértéke eltérhet, meg ízlés dolga ki hogyan szereti, így ha szükségesnek érzed tegyél még hozzá. Kata többi receptje itt.

Paradicsomos, zöldséges gnocchi
Ezt a zöldséges gnocchit egy kiállításon járva tanultam, van már vagy 6-7 éve. Azóta is állandó szereplője a konyhai repertoáromnak, mert amilyen egyszerű elkészíteni, olyan meggyőző a végeredmény, ami a tányérra kerül.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

csokoládé, kakaó, tél

Forró csokoládé

Víz és csokoládé, ez a kulcs a téli élvezetekhez. Miért tagadnád meg magadtól?

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!