Facebook hozzászólás
328

Jéghideg paradicsomleves zöldségekkel

Kánikulában egy hideg leves jobban felüdít, mint egy pohár jeges ital. Itthon elsősorban a gyümölcsleveseket esszük hidegen, de most már hódítanak a különböző zöldségekből készült mediterrán levesek is. Ez a recept a paradicsomra alapoz. Sikerrel!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
1-2 zellerszár
2 sárgarépa
1 vöröshagyma
1/2 kiló paradicsom vagy
1 üveg paradicsomlé
1 csipet cukor
só, bors, bazsalikom

Elkészítése
A zellerszárat vágjuk ujjnyi darabokra, a répát pedig karikára, a hagymát aprítsuk fel. Egy csepp olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd a többi zöldséget. Dobd hozzá a hámozott paradicsomokat vagy öntsük fel a paradicsomlével, tegyük bele a fűszereket, és kóstolgatva főzzük körülbelül 10 percig. A fazekat állítsuk jéghideg vízbe, majd a levest egy nagyobb tálba öntve hűtsük tovább. Ha már nem meleg, tegyük a hűtőbe. Jéghidegen tálaljuk. (Forrás: andio)

Életforma-tippek

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

A zöldséges hideg leveseket a különböző fűszerek teszik még finomabbá. Érdemes ehhez is az asztalra tenni egy kis borsot, meg egy szárított bazsalikomot, kakukkfüvet vagy oregánót. Mi ezt a fa együttest ajánljuk, amelyben még a szalvétának is akad hely.
Az Életforma Shopban nemcsak asztali fűszertartót találsz, hanem a konyhai munkához is vannak nagyon praktikus ajánlatok!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!