Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. április 05. 15:00 | PP-Eletforma

Ízletes saláta sonkamaradékból

Még mindig van a húsvéti sonkából, de már kissé unod? Ezzel az ízletes salátával bolondítsd meg! Isteni finom akár sültek mellé, vagy főfogásként is!

Ízletes saláta sonkamardékból, Kép: P&P

Kép: Piac&Profit

Hozzávalók:

1 kis fej saláta
5 főtt tojás
5 paradicsom
1 kígyóuborka
15-20 dkg főtt, füstölt sonka
1 kis tubus majonéz
2 dl tejföl
1 citrom
4 kanál olívaolaj
só, bors
snidling

Elkészítése:

Megmosott, lecsepegtetett salátalevéllel kibélelünk egy salátástálat. Belerakjuk váltakozva a felkockázott paradicsomot, a feldarabolt tojást, a felcsíkozott sonkát és az apró csíkokra vágott uborkát. Rétegenként sóval, borssal meghintjük (kivéve a sonkát). A majonézt összekeverjük a tejföllel, olajjal, citromlével, sóval, borssal ízesítjük, esetleg pici cukorral is, és rácsurgatjuk a salátára. Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel. Füstölt sonka helyett füstölt sajttal is készíthetjük. Jó étvágyat!

Tésztasaláta pulykamellkockával
Van úgy, hogy az embernek mindentől elmegy a kedve. Nem vágyik másra, mint egy jó teára, valamilyen egytálételre, egy kényelmes, nagy fotelre, egy pokrócra és valamilyen jó kis zenére. Nos, az egytálételben tudok segíteni! Ezzel aztán tudsz lazítani! Töltődj fel, mert szükség van ezekre a pillanatokra!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!