Facebook hozzászólás
750

Itt a macedón csoda receptje!

Kevesen ismerik a macedón konyhát, ami a balkáni és a mediterrán ízeket ötvözi. A következő recept egyenesen fenséges, kényezteti a magyar gyomrot, de vendégségben vigyázzunk, nem lesz elég!

Kép: wikimedia

Hozzávalók:
● 4 szelet marhahús
(hátszín vagy felsál)
● 10 deka szalonna
● 4 vöröshagyma
● 15 deka csiperkegomba
● 2 deci vörösbor
● 1 deci húsleves-alaplé
● fél deci brandy
● csípős mustár
● fél kaliforniai paprika
● fél csokor petrezselyem
● 10 deka reszelt sajt
● csípős őrölt paprika
● kevés kukoricakeményítő
● só, bors
● olaj
Elkészítése

A húst finoman kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szeleteket egymás mellé terítjük, és a felső oldalukat megkenjük a mustárral.
A hagymákat apróra vágjuk, az egynegyedét félretesszük. A paprikát és a szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben a hagyma nagyobb részével együtt pirítani kezdjük. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Amikor a gomba is megpuhult, hozzáadjuk reszelt sajtot, a brandy felét, egy mokkáskanálnyi csípős fűszerpaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd jól összekeverjük.
A töltelékből a mustáros hússzeletek egyik felére kanalazunk, a másik oldalukat pedig ráhajtjuk, majd a csomagot hústűvel összefogjuk. A hústáskákat forró olajban körbe megpirítjuk, együtt a maradék hagymával. Amikor a hús megpirult, ráöntjük a vörösbort és az alaplét. Fedő alatt lassú tűzön hosszasan rotyogtatjuk, amíg a hús megpuhul. Ha kell, időnként kevés vizet vagy bort önthetünk alá. Amikor elkészült, kivesszük a batyukat, a léhez hozzáöntjük a maradék brandyt, és kevés kukoricaliszttel besűrítjük.

Életforma-tippek

Ezt a jó szaftos húst adhatjuk tésztával, krumplipürével, röstivel, krokettel és hasonlókkal!

Ennek a húsnak a titka az, hogy mindenféle elősütögetés után még hosszú ideig párolódnia kell, vagy inkább jól összeérnie a saját levével és a benne lévő finom töltelékkel. Vigyázni kell, hogy ne égjen oda, de túl sok pluszlevet sem szabad aláönteni, mert a lényeg vész el: nem párolódni, hanem főni fog. Ehhez viszont biztos, hogy kell egy megfelelő edény. Ez a tűzhelyen és sütőben egyaránt használható, növényi olajjal kezelt öntöttvas lábos ilyen. 5.890 forintba kerül.

Az Életforma Shopban van még sokféle lábos, öntött vas is, meg rozsdamentes acél, de kerámiabevonatosból is jó nagy a választék

Nem ünneprontáskén: de ne feledjük, hogy a főzőcske után mosogatni is kell, és ha van is mosogatógépünk, nem biztos, hogy a nagyobb edényeket beletesszük. De itt van egy igazán kellemes, mosogatószer-tartályos szivacs, amely mindössze 390 forintba kerül. Próbáld ki!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!