Facebook hozzászólás
1 039

Isteni grillezett bárányborda

A bárányételeket nem mindenki kedveli jellegzetes illatuk miatt. Mások meg épp ezért szeretik a bárányhúst, meg persze különleges zamatáért is. Mindenesetre érdemes időnként újrapróbálkozni, félretéve az előítéleteket. Ez a recept nagy öröm a bárányhús kedvelőinek, az idegenkedőknek pedig nagy segítség a barátkozáshoz!

 

Csodálatos húsétel a bárányborda – Kép: sxc

a

Hozzávalók
4-6 szelet bárányborda
6 gerezd fokhagyma
pár friss mentalevél
1 egész citrom
1 deci olaj
8-10 szem őrölt fekete bors

Elkészítése
Az összezúzott fokhagymát, a finomra vágott mentalevelet, a borsot és a citrom levét összekeverjük az olajjal. Ezzel a marináddal a báránybordaszeletek mindkét oldalát bekenjük, majd lefedve legalább egy napon át érleljük.
A húsokat a forró grillroston félidőben megforgatva 8-10 percig sütjük. Friss ropogós magvas kenyérrel, mentamártással tálaljuk.

Tipp: Akinek nincs grillje, az kevés zsiradékon jó forró (ha van, vas-)serpenyőben is kisütheti a hússzeleteket.

További ínycsiklandó receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!