Facebook hozzászólás
724

Ír krumplikrémleves – kóstold meg!

Ez a krumplileves kicsit más, mint az itthon megszokott, de tényleg  csak kicsit, hiszen a krumpli, hagyma, zeller hármasa egyáltalán nem idegen a magyar konyhát kedvelők számára, így ennek a levesnek az íze sem lesz az. Sőt!

Kép: flickr

Hozzávalók
● 50 deka burgonya
● 1 csomag újhagyma
● 1 szárzeller
● 3 deci tej
● 5 deka vaj
● só, őrölt fekete bors

Elkészítése
A hagymát, krumplit, zellert megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A leveses edényben közepes lángon a vajon puhára pároljuk a hagymát és a zellert, majd vizet öntünk hozzá, beletesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és kis lángon félig lefedve tovább főzzük addig, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután a levest a tejjel összeturmixoljuk, majd a tűzhelyen még az egészet összeforraljuk.

Életforma-tippek

Az írek lehet, hogy ezt az ötletet furcsállnák (nem biztos), de aki szereti, tálalás után egy kis tejfölt is tehet a levesébe.

Van, aki lábosban, van, aki fazékban szeret inkább levest főzni. Utóbbiak szerint a magasabb edényből kevésbé párolog el a finom leves, és az íze is markánsabb lesz.

Mindenesetre fazékból sem árt, ha több van belőle a háznál, persze az az igazi, ha különböző méretűek. Így mi most egy 6 darabos rozsdamente acélból készült fazékszettet ajánlunk, üvegfedőkkel. A 6 fazék ára 13.490 forint.

Hasonló és másfajta fazékszetteket, meg persze önálló fazekakat is nagy választékban találsz az Életforma Shopban.

Kevésbé kézenfekvő, ám ugyanennyire praktikus dolog, ha van otthon ételtároló termosz. Ebben jó ideig megőrzi a hőmérsékletét az étel, így például ilyen finom krumplikrémlevest is eltehetünk benne, és így az melegen várja az asztalhoz később érkezőket is. Ez a ételtermosz, amelyhez kanál is tartozik, 2.190 forintba kerül.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!