Facebook hozzászólás
211

Így a gyerek is megeszi a brokkolit!

A sokszor utálkozva fogadott brokkolit bebugyolálva és ízesítve sokkal inkább hajlandók elfogadni a gyerekek. Érdemes megpróbálkozni ezzel a recepttel, valamint azzal a további nyolcvannal is, amely a brokkolis batyu mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
1 csomag mélyhűtött leveles tészta
50 deka brokkoli
20 deka sonka
1 kis doboz tejföl
1 tojás
reszelt sajt
só, bors

Elkészítése
Terítsünk ki kész levelestészta-lapokat, és vágjuk 8 egyenlő részre (például derelyevágóval). A brokkolit kevés vízben pároljuk 5-8 percig, majd szűrjük  le. Keverjük össze a tejfölt a brokkolival és az apróra vágott sonkával, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Kanalazzunk rá a tésztakockákra jó nagy adagokat, majd a tésztalapok sarkait középre hajtsuk be, csavarjunk rajta egyet, és nyomkodjuk le. A felvert tojással kenjük meg a tésztát, és szórjunk rá reszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben legfeljebb 10 perc alatt készre pirul.

Életforma-tippek

Ehhez a recepthez többféle tepsi közül válogathat
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!