Facebook hozzászólás
443

Húsvéti bárányleves

Nem kell nagyon bonyolult recept ahhoz, hogy megfelelően ünnepi legyen. Kezdjünk ezzel a levessel, amit elkészíteni sem nehéz, és a végeredmény sem túl súlyos, így az egészségünknek sem árt.

Kép: OÉTI

Hozzávalók
25 deka bárányborda
30 deka burgonya
1,5 deci 12%-os tejföl
1 közepes szál póréhagyma
1 evőkanál olaj
1 citrom
●  kapor, koriander, petrezselyem
őrölt fehér bors, kevés só

Elkészítése
Olajon átfuttatjuk a felesleges zsiradéktól megtisztított feldarabolt bárányhúst a karikára vágott póréhagymával együtt. Hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott burgonyát, fűszerezzük, és vízzel felöntve puhára főzzük. Tejföllel és citromlével tálaljuk.
(Forrás: OÉTI)

Életforma-tipp

Ízletesebb lesz a leves, ha húsleves alapot használunk (de ne túl karakteres ízűt), egyéb zöldségekkel (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller) pedig tartalmasabbá tehetjük. A kaporral óvatosan bánjunk karakteres íze miatt.

Levesfőzéshez többféle lábos és fazék közül válogathatsz
az Életforma Shopban!

További remek Életforma-receptek itt!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!