Facebook hozzászólás
265

Húspogácsák köménnyel, sajttal, sonkával

A darált hússal sokféleképpen lehet bánni, legyen az sertés- vagy marhahús. Ez utóbbi az alapanyaga a burgereknek – most egy kicsit köménnyel bolondítottuk meg, és magyarosan prézlibe fogattuk. Nagyon finom saláták és párolt zöldségek mellé.

A kép illusztráció – Fotó: Wikipedia

Hozzávalók
● 30 deka marhahús
● 15 deka sonka
● 15 deka reszelt sajt
● 1 zsemle
● 1 tojás
● 2 gerezd fokhagyma
● 1 nagyobb fej vöröshagyma
● köménymag
● őrölt bors, só
● olaj a sütéshez

Elkészítés
A húst és a sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát finomra vagdaljuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, és a sóval, köménnyel, sóval fűszerezve összedolgozzuk a feldarabolt hússal, sonkával. Letakarjuk, és két-három órára a hűtőbe tesszük, összeérni. „Érés” után apró lyukú húsdarálón átnyomjuk, majd összedolgozzuk a közben beáztatott zsemlével, a tojással és a reszelt sajttal. Pogácsákat formálunk belőle, majd forró olajban megsütjük.

Életforma-tippek

Húspogácsa készítésekor fontos, hogy a serpenyő, amiben sütjük, megfelelő méretű legyen, elég széles, és elég mély. Most egy ilyen praktikus serpenyőt ajánlunk, amely 1.190 forintba kerül.

Az Életforma Shopban persze ezen kívül számos serpenyő közül választhatsz, nagy a választék anyagot, méretet, formát tekintve is.

Ehhez az ételhez nagyon jól illenek a különböző salátafélék, amelyek még ígycsiklandóbban néznek ki, ha szépen kínáljuk őket. Így egy stílusos, fa-üveg salátástálat ajánlunk, kanállal és villával. Az ára 6.690 forint.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!