Facebook hozzászólás
330

Húsos-tökös tekercs

Ez az étel egyszerű, könnyedén szállítható tehát akár uzsonnás csomagban is megállja a helyét. Viszont látványosan mutat és igazán finom is!

Hozzávalók 4 személyre:

350 g darált marhahús

2 ek olívaolaj

1 hagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors, chilipor

3 ek paprikavelő

60 g aszalt amerikai tőzegáfonya aprítva

1 darab tök (kb. 250 g)

1-2 tk aprított kakukkfű

4 újhagyma

4 tortilla tekercs (20 cm átmérőjű) – készen kapható

Elkészítése:

1. A darált húst 1 evőkanál forró olívaolajon addig pirítjuk, míg morzsákra nem esik. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a darált húshoz, és az egészet sütjük tovább. Kis sóval, borssal és chiliporral fűszerezzük. A paprikavelőt összekeverjük az amerikai tőzegáfonyával, és ismét kóstolópróbát tartunk.

2. Meghámozzuk a tököt, az esetleges magokat eltávolítjuk, és a tököt egészen vékony szeletekre vágjuk. A maradék olívaolajat teflonserpenyőben felhevítjük. A tököt beletesszük és kb. 3-5 percig sütjük. Kakukkfűvel, kevés sóval és borssal ízesítjük. Kivesszük a serpenyőből.

3. Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk, hosszában félbevágjuk és hosszú darabokra szeljük.  Beletesszük a serpenyőbe és hirtelen megpirítjuk.

4. A tekercsekre tökszeleteket helyezünk. A húsmasszát és az újhagymát egyenletesen eloszlatjuk rajtuk, és szorosan feltekerjük őket. Mindegyiket egyszer keresztben félbevágjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!