Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 24. 18:00 | Somogyi Zoltán Max

Húsos, borsós rakott tészta

A rakott tészta azért jó találmány, mert szinte bármit képes befogadni, amit a hűtőben találunk, legyen az hús, zöldség, sajt, tojás. Max ebben a tésztában pulykahúst és borsót használt.

Hozzávalók:
25 dkg jó minőségű száraztészta (én széles metélttel csináltam)
30 dkg darált pulyka hús
25 dkg mirelit borsó
15 dkg reszelt sajt
3 dl főző tejszín
8-9 dl víz
2 tk étkezési keményítő
1 tk ételízesítő
só, bors, paprika (pirosarany, de akkor nem kell bele só!),
szárított metélőhagyma
Elkészítés:
A borsót a forrásban lévő, 8 dl vízben, egy kis ételízesítővel kb 5 percet főzöm. Közben egy tűzálló tálban a (nyers)tésztát, a metélőhagymát és a húst összekeverjük. A borsót egy szürőkanállal kiszedem, és a főzőlevet ízesítem, majd a paprikás tejszínben feloldott keményítővel besűrítem, és 2 percet, folyamatosan keverve, gyöngyözve forralom.
A leszűrt borsót elterítem a húsos tésztán, ráöntöm a mártást, erre pedig a reszelt sajtot elterítem.
Előmelegített sütőben, 40 percet sütöm 180 c-on. Max többi receptjét itt találjátok.

Diétás rakott karfiol
Egyetlen titka van ennek az ételnek, a darált húsból készült pörköltet kifejezetten fűszeresre, ízesre kell készíteni, így tudjuk ellensúlyozni a karfiol és a joghurt semleges ízeit.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!