Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 09. 15:02 | Krajcsó Judit

Húsgolyók – párolt vajbabbal

Stefánia vagdaltat készítettünk pulykahúsból, majd egy puha vajbab ágyra fektettük. Nemcsak a látvány, de a íze is fenséges volt. Igazi vendégváró finomság!

Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók:4 főre

  • 40 dkg darált hús
  • 6 db tojás
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál pirospaprika
  • fél teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • kevés olívaolaj
  • 50 dkg vajbab
  • fél citrom leve

Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a felaprított hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borssal. A tojást keményre főzzük. Amikor kihűlt, megpucoljuk és a tojások köré a húsból gombócot formázunk. Kiolajozott tepsire tesszük a húsgolyókat, és 180 fokos sütőben megsütjük. A vajbabot gőzpárolóban megpároljuk. Sózzuk, olajjal és citromlével meglocsoljuk.

 

Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

 

 

A befűszerezett darált húst becsomagolhatjuk leveles tésztába is, majd bedobozolhatjuk másnapra tízóraira, ebédre! Kattints a receptért!

 

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!