Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 13. 15:01 | Krajcsó Judit

Hull a szilva a fáról…? Akkor süssünk lepényt belőle!

Imádjuk a szilvát befőttnek, lekvárnak, gombócnak és persze pálinkának is! Az első érett adagokból azonban mindig ezt a finom kelt lepényt sütötte meg nagyanyám. Jó indítása a szilvaszezonnak…

szilvás-lepény

Egy darabig csak gyönyörködtünk a látványban

Hozzávalók:

Tésztához
● 50 deka liszt
● 2 deka élesztő
● 3 deci tej
● 2 tojás
● 3-4 evőkanál búzadara
● csipet só
Töltelékhez
● 1 kiló magvaváló szilva
● 10 deka porcukor
● egy mokkáskanál fahéj
● 2 deci tejföl
● 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a kicsit cukros langyos tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojással és a csipet sóval, és langyos helyen megkelesztjük. Ezután a tésztát centi vastagra kinyújtjuk, egy nagyobb kivajazott tepsibe tesszük, és meghintjük a búzadarával.
A kimagozott és hosszában kettéválasztott szilvákat szép sorban, magházával lefelé egymás mellé rárakosgatjuk a tésztára, a fahéjat elkeverjük a porcukorral, a tejfölt összekeverjük az olajjal, és meghintjük, illetve meglocsoljuk a várakozó szilvákat. Előmelegített sütőben magas hőfokon megsütjük. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő.

Töki-pompos-Kép-pixabay-350x225

 

 

A kenyérlángost, magyarul a töki pompost kipróbáltad már! Kattints a receptre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

darált hús, leveles tészta, tészta

Darált húsos batyu

Leveles tésztából, darált húsból kitűnő és gyors vacsorát készíthetünk. Egy kis salátával igazi laktató fogás lehet

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!