Facebook hozzászólás
1 000

Hideg meggyleves

Nyári hőségben egyszerűen nincs jobb, mint egy hideg gyümölcsleves. A jó gyümölcsleves bár tartalmas, mégsem vastag és nehéz a sűrítéstől, a gyümölcs megtartja szép élénk színét, a habarás nem csomós benne – és jó hideg!

Hideg tejszínes meggyleves, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
60 dkg magozott meggy,
1 citrom,
1 rúd fahéj,
5 db szegfűszeg,
250 ml tejszín,
a megy kétszeresének megfelelő víz

Elkészítés:
A meggyet a vízzel és a fűszerekkel felteszem főzni, a citromot kb. 1 centis karikákra vágom és azt is beleteszem. Forrástól  számítva kb.10-15 perc kell neki. Lezárom, majd ha lejjebb hűlt, akkor a tejszínt is hozzáöntöm. Hűtőben fogyasztásig minimum 2-3 órát pihentetem . Tálaláskor aki szeretné díszítheti  tejszínhabbal.

Túrógombóc zabpehellyel
Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek kerülniük kell a fehér lisztet, darát, de egy kis leleménnyel azok is lecserélhetők okos szénhidrátokra.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!