Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 06. 12:00 | Kandikó Éva

Hideg joghurtos uborkaleves

Eljött az az időszak, amikor a legjobb barátunk a konyhában a turmixgép, és hideg gyümölcsleveseket gyártunk vele minden nap. De ne feledkezzünk meg az uborkalevesről sem!

Hideg uborkaleves, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

Hozzávalók:
1 nagyobb kígyóuborka
fél zöldpaprika
25 dkg török vagy görög sűrű joghurt
egy marék petrezselyem

bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma
jégkockák
friss vágott kapor ízlés szerint

Elkészítés:

Az uborkát meghámoztam, nagyobb darabokra vágva ment a turmixgép poharába, követte a petrezselyem, a paprika,  joghurt, a fokhagyma, a fűszerek és a joghurt, valamint a jégkockák. Néhány másodpercig keringőztek együtt, mielőtt a tálaló edénybe öntöttem őket. A tetejét vágott kaporral díszítettem, és mivel minden hozzávaló eleve a hűtőből vétetett elő, ezért jó hideg volt, rögtön lehetett is kanalazni.

Francia hagymaleves
Aki gyors levesre számít, vagy kevés ideje van, ne ezt a levest főzze meg, mert ezt kavargatni kell, dédelgetni kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amiért megéri a lábas fölött ácsorgás. De megéri a törődést.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább
paermezán, pulyka, salotta hagyma, spenót

Spenótos pulykás rizottó

Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel a rizottó. Olasz fogás, melynek lényege, hogy csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!