Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 06. 12:00 | Kandikó Éva

Hideg joghurtos uborkaleves

Eljött az az időszak, amikor a legjobb barátunk a konyhában a turmixgép, és hideg gyümölcsleveseket gyártunk vele minden nap. De ne feledkezzünk meg az uborkalevesről sem!

Hideg uborkaleves, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

Hozzávalók:
1 nagyobb kígyóuborka
fél zöldpaprika
25 dkg török vagy görög sűrű joghurt
egy marék petrezselyem

bors
1 nagyobb gerezd fokhagyma
jégkockák
friss vágott kapor ízlés szerint

Elkészítés:

Az uborkát meghámoztam, nagyobb darabokra vágva ment a turmixgép poharába, követte a petrezselyem, a paprika,  joghurt, a fokhagyma, a fűszerek és a joghurt, valamint a jégkockák. Néhány másodpercig keringőztek együtt, mielőtt a tálaló edénybe öntöttem őket. A tetejét vágott kaporral díszítettem, és mivel minden hozzávaló eleve a hűtőből vétetett elő, ezért jó hideg volt, rögtön lehetett is kanalazni.

Francia hagymaleves
Aki gyors levesre számít, vagy kevés ideje van, ne ezt a levest főzze meg, mert ezt kavargatni kell, dédelgetni kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amiért megéri a lábas fölött ácsorgás. De megéri a törődést.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémsajt, kukorica, ősz, póréhagyma

Póréhagymás kukoricaleves

A kukorica nem túl karakteres íze mellé választhatunk más zöldségeket is, mint most a póréhagymát. Igazi melengető, őszi leves.

Tovább
krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!