Facebook hozzászólás
5 501

Házi szörp, főzés nélkül – próbáld ki!

Egy-egy pohár szörp tökéletesen visszaadhatja a friss gyümölcs zamatát, illatát, sőt kedvező élettani hatását is élvezhetjük. Nyersen pedig a legtöbb hasznos anyag benne marad, és még télen is élvezhetjük!

Kép: sxc

Hozzávalók
1 kiló gyümölcs (málna, ribizli, meggy stb.)
5–7 deci lehűtött forralt víz
30–60 deka nádcukor

Elkészítése
A gyümölcsöket speciális, a magokat különválasztó gyümölcsdarálóval daráljuk le. Ha nincsen ilyen darálónk, nyugodtan használhatunk a paradicsomdarálót vagy paradicsompasszírozó is, de ebben az esetben, ha nem szeretjük a magokat a szörpben, érdemes szűrőn átszűrni a kész levet. A darálás után nyert gyümölcsléhez adjuk hozzá hidegen a felforralt vizet és a nádcukrot. Minél édesebb a gyümölcs, annál kevesebb cukrot kell hozzáadni.
Egy napig hagyjuk hűvös helyen pihenni, és néha kevergessük meg, hogy jól feloldódjon a cukor. Másnap töltsük sterilizált üvegekbe, amit celofánnal zárjunk le úgy, hogy a két benedvesített celofán közé tegyünk egy pici tartósítót (így nem érintkezik a lével). Nyersen a legtöbb hasznos anyag benne marad, és még télen is élvezhetjük! (Forrás: www.vitaminsziget.com)

Életforma-tippek


Gyümölcsszörpökhöz, ha nyersen, ha főzve készítjük is, mindenképpen kell valamilyen prés, daráló vagy passzírozó. Szerencsére egyik sem csak a befőzési időszakban használható, ez a búzafű- és gyümölcsdaráló friss gyümölcs- vagy zöldséglé készítéséhez is kiváló. Az ára most akciós: 6 395 forint.

Az Életforma Shopban természetesen a kisebb méretű, így jobban elpakolható passzírozó is kapható, méghozzá többféle! Nézd meg, érdemes!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!