Facebook hozzászólás
538

Házi langalló bolognai feltéttel – kicsit diétásan

Mondják langallónak, kenyérlángosnak, de még tökipomposnak is ezt a nagyon népszerű kelt tésztát, amely különböző feltétekkel igazi főétel is lehet. Ez a változat még a diétázóknak és az érzékeny gyomrúak sem fog megártani.

Forrás: http://dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu

Hozzávalók: (a tésztához)

  • 25 dkg diétás liszt
  •  20 dkg vaj
  • 25 dkg túró,
  • 1 élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál fruktóz

Elkészítés:
A fruktózzal édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a liszttel elmorzsoljuk a vajat, a túrót, a sót, majd összedolgozzuk az élesztős masszával.Fél órát pihentetjük, egy centi vastagra kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, elősütjük, majd rátesszük a tejfölös-fokhagymás-baconos feltétet, amit sajttal megszórunk, vagy bolognai feltéttel tálaljuk.

Bolognai feltét:

  • fél kg darált hús,
  • fél liter paradicsomsűrítmény,
  • fűszerek: pizzafűszer, oregánó, só, pici szárított petrezselyem, fokhagyma, ketchup, sajt.

Zsiradékon (én kókuszzsírt használtam) a hagymát megpirítjuk egy gerezd zúzott fokhagymával, majd hozzátesszük a darált húst. Összepirítjuk, és hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. „Összerottyantjuk”, kóstolgatjuk, fűszerezzük. Rápakoljuk az elősütött tésztára és összesütjük, a legvégén sajttal is megszórjuk.
A túró miatt nagyon könnyű, ízletes és diétás a tésztája, pizzatészta alapnak is kiváló. (Forrás.dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!