Facebook hozzászólás
928

Házi készítésű vajkrém

Egy kicsit félve fogtam hozzá az elkészítéséhez, de az eredmény mindenért kárpótolt. Isteni, minden mellékíztől mentes, igazi tejízű vajkrémet kaptam.

Házi készítésű vajkrém, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

2 nagy doboz 3,6 % zsírtartalmú natúr joghurt

2 dl 30 % zsírtartalmú tejszín

egy mokkáskanál só

Elkészítés:

.A joghurtot és a tejszínt egy tálban alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót. Ezután borítsuk egy sűrű szövésű konyharuhába, erősen kössük batyuba. A kötésbe húzzunk át egy hosszú nyelű fakanalat, és lógassuk a batyut egy magas falú edénybe, hogy bele tudjon az író csöpögni. Hűtőben hagyjuk így legalább 12-15 órát csepegni. Ezután borítsuk ki a konyharuhából, s jöhet a fűszerezés. Én metélőhagymával fűszereztem, de lehet akár pirospaprikával, köménnyel, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel, stb. Az írót felhasználhatjuk levesbe, főzelékbe, de akár meg is ihatjuk.

Rakott palacsinta
A palacsinta teljes kiőrlésű lisztből készült, így mértékkel, de cukorbetegek is fogyaszthatják. Figyeljenek a töltelékre is!

Ebből a mennyiségből kb. 400 gramm vajkrém lesz.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!