Facebook hozzászólás
2 092

Házi készítésű pestós tészta

A pestós tészta a legtöbb esetben a végső megoldás, amikor se idő, se kedv nincs főzni. Persze akkor, ha zacskós tésztára és üveges szószra gondolunk! De saját magunk is elkészíthetjük az egészet, és máris extra finomsággá válik! Mi most a Nervi pestót ajánljuk.

A kép illusztráció – globeholidays.net

Hozzávalók
A pestóhoz

fél deci extra szűz olívaolaj
1-1 kis csokor petrezselyem és bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
2 deka fenyőmag
2 deka dióbél
csipet só
kevés reszelt parmezán
A házi tésztához

fél kiló finomliszt
5 tojás

A raguhoz

20 deka zöld ceruzabab
(lehet mirelit is)
20 deka főtt újburgonya

Elkészítése
A pesto alapanyagait egy keverőtálba tesszük, és botmixerrel pépesre turmixoljuk. Akkor jó az állaga, ha enyhén krémes, könnyen adagolható, és intenzív ízű. (Érdemes több adagot készíteni, mert hűtőben több hétig is eltartható.)
A házi tésztához az alapanyagokat jól összegyúrjuk, és vékony, 1-2 milliméteres tésztát nyújtunk belőle. Formázó vagy pohár segítségével kiszaggatjuk, és sós, forrásban lévő vízben 4-5 percig főzzük.
Amíg a tészta fő, egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk a már félig főtt darabolt zöldbabot és burgonyát. Ha szükséges, kevés zöldségalaplével hígíthatjuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pestót. Fontos, hogy ilyenkor már ne hevítsük tovább a tésztát, mert a pesto íze tompul, és a színe kifakul.

További ínycsiklandó receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!