Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 05. 16:00 | PP-Eletforma

Házi csirkemáj pástétom Mariann konyhájából

A bolti, adalékanyagokkal telepakolt májkrémek helyett kis időráfordítással készíthetünk isteni finom házi májpástétomot. Egyszerű az elkészítése, többféleképpen lehet ízesíteni, mindenkinek az ízlése szerint.

Rozmaringos csirkemáj pástétom, Kép: Czakó Mariann

Kép: Czakó Mariann

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
10-15 dkg kacsazsír
1 dl rosé bor
só, frissen őrölt színes bors, ételízesítő, morzsolt rozmaring
2 ág friss rozmaring
2 dl tej az áztatáshoz

Elkészítés:
A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, ha van időnk, tejbe áztatjuk. Kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott csirkemájat, és átpirítjuk. Közben befűszerezzük és szeletekre vágva hozzáadjuk a fokhagymát is. Felöntjük az 1 dl borral és kevés vízzel, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Még melegen aprítógépbe szedjük (vagy botmixer), hozzáadunk felkockázva 10 dkg vajat, és összeturmixoljuk. Egy kis tálba simítjuk a májkrémet, rátesszük a rozmaring ágakat, és olvasztott kacsazsírral lefedjük szigeteljük a tetejét, hogy ne barnuljon meg, és jobban elálljon. Pirítóssal tálalva a legfinomabb.

Csekei töltött csirke
Zöldséges töltelékkel készült csirke receptjét mutatjuk abban a reményben, hogy ehhez is kedvet kapsz. Az biztos, hogy nem egy elcsépelt, szokványos recept.

http://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

carbonara, olasz, szénégető, tészta

Pasta carbonara

Pillanatok alatt elkészül – a leghosszabb időt a tészta megfőzése igényli. Mindenképpen érdemes olasz tésztát használni hozzá.

Tovább
mandula, pulyka, ragu, tejszín

Mandulás pulykaragu

A kicsit unalmas pulykamellet is lehet izgalmassá tenni, csak kell mellé egy társ, ami kiemeli a szürkeségből a pulykát.

Tovább
mák, meggy, piskóta, puding, vajas krém

Meggyes-mákos krémes

Leírása hosszúnak és bonyolultnak mutatja, valójában azonban egy mákkal dúsított piskóta, és egy puding alapú vajas krém alkotja.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!