Facebook hozzászólás
731

Hamis sajttorta

A sajttorta nagyon finom sütemény, de elkészítése kicsit sem kockázatmentes. Átsül, megreped vajon? Ennél a receptnél tökéletes sajttorta élményt kapunk mindenféle rizikó nélkül. És még sütni sem kell.

Hamis sajttorta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
40 dkg natúr Philadelphia krémsajt
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
2,5 dl tejszín
2,5 dl natúr joghurt
1 evőkanál citromlé
8 lap zselatin
30 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs
125 ml tej
2 teáskanál rum
kb. 20 db babapiskóta

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, összevágjuk ha kell, vagy kíméletesen felengedjük, ha mirelitet használunk. A tejet összekeverjük a rummal. A krémsajtot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a joghurtot és a citromlevet is. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt felverjük, hideg helyre tesszük. A zselatint jól kinyomkodjuk, néhány csepp vízzel kis lángon rövid idő alatt felmelegítjük. Először a zselatint a sajtmasszához keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, végül a gyümölcsöket. A tortaformát kibéleljük a rumos tejben megmártott babapiskótával, és a sajtos gyümölcsös masszát ráöntjük. Egy éjszakára a hűtő tesszük pihenni.

Szalonnás sajttorta – leveles tésztából
Időben kivetted a fagyasztóból a leveles tésztát? Akkor most eláruljuk, hogyan készíts belőle egy gyors, de különleges sajtkrémes, szalonnás vacsorát. Szerbiából való az ínycsiklandó recept.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!