Facebook hozzászólás
2 262

Hamis gulyásleves a hétköznapokra

Mitől hamis egy gulyásleves? Attól, hogy nincs benne hús. Az én hamis gulyásom mégis tartalmaz húst, és attól nevezem hamisnak, hogy nem marhából, ürüből készül, mint a gulyás általában, hanem csirkehúst csempésztem bele.

Hamis gulyásleves, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé dobókockányidarabokra vágva
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
darabka zeller
1 vöröshagyma
3 db krumpli felkockázva
2 babérlevél

bors
őrölt kömény
pirospaprika
olaj
1 tojásból csipetke

Elkészítés:
4 evőkanálnyi olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, rádobtam a húst és fehéredésig sütöttem. Ekkor utána küldtem az apróra vágott zöldségeket, sóztam, borsoztam, megszórtam köménnyel, pirospaprikával, beletettem a babérlevelet is, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Néhány percig forraltam, ekkor hozzáadtam a kockákra vágott burgonyát is. Amíg a leves főtt, elkészítettem egy kis tojásból és lisztből a csipetkét (a felét lefagyasztottam, jó lesz a jövő heti bablevesbe), belecsipkedtem a fortyogó levesbe, és a tésztával együtt még főztem öt percig. Utánasóztam, borsoztam, tűzforrón tálaltam.

 

Császármorzsa
Az igazi kaiserschmarnn receptje. A bécsi konyha legismertebb édessége, mely a volt Osztrák–Magyar Monarchia országaiban a mai napig népszerű étel. A gyerekek különösen imádják, de a felnőttek is szívesen fogyasztják egy-egy tartalmasabb leves után második fogásnak.

 

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!