Facebook hozzászólás
634

Halászlében a franciák is erősek: itt a bouillabaisse, a marseille-i halleves!

Nem csak bajai vagy szegedi halászlé létezik, van marseille-i is. A bouillabaisse, a francia halleves méltán legendás hírű, érdemes kipróbálni, már csak az egzotikus hozzávalók miatt is!

Az egzotikus hozzávalók teszik a bouillabaisse-t felejthetetlenné

Hozzávalók
1,5 kiló tisztított vegyes tengeri hal,
scampi és kagyló
7,5 deci halalaplé
2,5 deci fehérbor
1 nagy fej vöröshagyma
80 deka hámozott paradicsom
30 deka burgonya
1 édesköménygumó
2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint sáfrány
só, bors, kakukkfű

Elkészítése
Egy lábosban a kockára vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, rétegesen rárakjuk a szeletekre vágott burgonyát, az összetört paradicsomot, a laskára vágott édesköményt, a halakat, majd a rákokat, a kagylót és a fűszereket. Ráöntjük a fehérbort és a halalaplét. Felforraljuk, és körülbelül 15 percig főzzük.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok (liszt, cukor, gyümölcs, tej stb.) akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!