Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 12. 15:00 | László Márta

Halas palacsintám rántva

Őszi, családi kirándulásunkat Pakson, a Halászcsárdában fejeztük be. Isteni ebédet választottunk – természetesen csupa-csupa helyi halakból. Ezt a fogást már én is többször elkészítettem, és ezúttal sem tudtam ellenállni! Ha Te is valami hétvégi különlegességre vágysz, szombatra készíts halászlevelet, vasárnap pedig használd fel a megmaradt halhúst!   

Rántott halas palacsinta, Kép: László Márta

Kép: László Márta

Hozzávalók:

… a palacsintához:

  • 3 db tojás
  • 1/2 liter tej
  • 4-5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • csipet só, olaj a sütéshez

… a töltelékhez:

halászléből maradt főtt halhús kb. 1/2 kg

  • 1 tojás
  • mustár
  • só, bors ízlés szerint

… a panírozáshoz: 

liszt, tojás,prézli

Elkészítés:

Készíts sűrű palacsintatésztát, és a hagyományos módon süsd ki, lefedve tartsd melegen. Filézd ki és kétszer daráld le a halhúst, hogy véletlenül se mardjon benne szálka! Keverd hozzá a felvert tojást, a mustárt, a sót és a borsot. Egyenként töltsd meg a masszával a palacsintákat úgy, hogy ügyesen hajtsd be a két végét is, hogy ne follyon ki belőle a töltelék. Panírozd be a tekercseket, majd bő, forró olajban süsd ki. (Én ehhez is a wokomat használom!) Kínáld ferdén kettévágva tartárral, díszítsd citrommal. Nagyon laktató ezért nemcsak elő- de főételnek is pazar!

Ha nem főztél még halászlevet, nézd meg videón, hogyan kell!

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!