Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 12. 15:00 | László Márta

Halas palacsintám rántva

Őszi, családi kirándulásunkat Pakson, a Halászcsárdában fejeztük be. Isteni ebédet választottunk – természetesen csupa-csupa helyi halakból. Ezt a fogást már én is többször elkészítettem, és ezúttal sem tudtam ellenállni! Ha Te is valami hétvégi különlegességre vágysz, szombatra készíts halászlevelet, vasárnap pedig használd fel a megmaradt halhúst!   

Rántott halas palacsinta, Kép: László Márta

Kép: László Márta

Hozzávalók:

… a palacsintához:

  • 3 db tojás
  • 1/2 liter tej
  • 4-5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • csipet só, olaj a sütéshez

… a töltelékhez:

halászléből maradt főtt halhús kb. 1/2 kg

  • 1 tojás
  • mustár
  • só, bors ízlés szerint

… a panírozáshoz: 

liszt, tojás,prézli

Elkészítés:

Készíts sűrű palacsintatésztát, és a hagyományos módon süsd ki, lefedve tartsd melegen. Filézd ki és kétszer daráld le a halhúst, hogy véletlenül se mardjon benne szálka! Keverd hozzá a felvert tojást, a mustárt, a sót és a borsot. Egyenként töltsd meg a masszával a palacsintákat úgy, hogy ügyesen hajtsd be a két végét is, hogy ne follyon ki belőle a töltelék. Panírozd be a tekercseket, majd bő, forró olajban süsd ki. (Én ehhez is a wokomat használom!) Kínáld ferdén kettévágva tartárral, díszítsd citrommal. Nagyon laktató ezért nemcsak elő- de főételnek is pazar!

Ha nem főztél még halászlevet, nézd meg videón, hogyan kell!

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!