Facebook hozzászólás
377

Hagymás pulykamáj sütőtökkel

Ez aztán igazi őszi pulykás eledel! Egyenesen megbolondítja az embert! Nem sokat kell engem se kéretni, kiszaladok a piacra, és már be is gyűjtöm az alapanyagokat! Azt ajánlom, Te is áldozz egy kis időt az ilyesmire. Olvasd végig a receptet, és meglátod, felélénkülsz az ízek ígéretére!   

Hagymás libamáj sütőtökkel, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 60 dkg pulykamáj
  • 2 db hagyma
  • 80 dkg sütőtök
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés: 

A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk. Közben borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá.

Tárkonyos – citromos pulykaragu leves
Bár a hagyományos húsleves sok család kedvence, néha a klasszikusok helyett is lehet újítani. Ez a tartalmas leves épp annyira különleges, hogy ünnepi legyen, de épp olyan ismerős, hogy mindenki szeresse.

A sütőtököt meghámozzuk, kis kockára vágjuk. Gőzpárolóban vagy kevés vízben puhára pároljuk. A sütőtököt a májjal tálaljuk, karikára vágott zöldhagymával megszórjuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!