Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 14. 15:00 | Krajcsó Judit

Ha kedd, akkor szőlős pite

Ki mondta, hogy csak hétvégén jár a süti, mert anya akkor ér rá? Mi minden nap megennénk, és a tízórais dobozban is nagyon jól mutat…egy darabig. Igazán egyszerű, alap pite tésztából készült, amibe bármilyen töltelék kerülhet. Most éppen a szőlő volt a soron.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt + amennyit még felvesz a gyúrásnál és a nyújtásnál,
  • szőlős pite

    Kép: onlinebalaton

    15 dkg vaj

  • 10 dkg cukor,
  • 2 evőkanál tejföl,
  • 1 tojás,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • ½ kávéskanál só.

A töltelékhez:

  • 40 dkg csemege szőlő (kék és fehér vegyesen),
  • 10 dkg cukor,
  • 1 evőkanál vaníliás cukor,
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj,
  • 2 evőkanál keményítő vagy 2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliában 30 percre hűtőbe tesszük. A szőlőt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd leszemezzük, félbe vágjuk, kimagozzuk. Az előkészített szőlőszemeket megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, keményítővel és jól összekeverjük. A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, tepsibe rakjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme, majd megszórjuk zsemlemorzsával – vagy finom kekszmorzsával. Ráöntjük a szőlős tölteléket, elegyengetjük, és a másik kinyújtott tésztalapot ráfektetjük.(De lehet rácsozni is, ahogy a képen látjátok) A pite tetejét villával megszurkáljuk, majd felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben készre sütjük.

Kép: onlinebalaton

Kép: onlinebalaton

 

 

 

 

A múlt héten levest készítettünk a szőlőből! Kattints a receptért!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!