Facebook hozzászólás
493

Gyümölcsös túróhab áfonyaöntettel

Igazi tavaszi-nyári finomság – ami persze ősszel meg télen is nagyon jó –, mert még a szokásosnál is üdébbé és üdítőbbé teszik a szezonnak épp megfelelő gyümölcsök. Már nyugodtan lehet nekikezdeni az idei eperrel, és aztán lehet folytatni a málnával, meggyel, ribizlivel… Előttünk a nyár!

Kép: Piac & Profit/Bartos Gyula


Hozzávalók

20 deka tehéntúró
2 zacskó vaníliás cukor
1-2 evőkanál cukor
kevés reszelt citromhéj
citromlé
1 deci vaníliás puding
2 deci tejszín
30 deka bogyós gyümölcs
2 deci gyümölcslé
2 deka zselatin

Elkészítése
Az áttört tehéntúrót ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a citromlét és a citromhéjat meg egy késhegynyi sót, és összekeverjük a kihűlt és szitán áttört vaníliás pudinggal. A tejszínből közepesen kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, valamint a gyümölcsszemekkel. A zselatinból és a gyümölcsléből zselatint főzünk, lehűtjük, és „bekötjük” vele a habot. Formába (vagy formákba) öntjük, és hűtőben mintegy két órán keresztül hűtjük. Tálalás előtt a formá(ka)t meleg vízbe mártjuk, és a túróhabot tálra (vagy tányérra) borítjuk. Vízzel vagy kevés vörösborral hígított áfonyalekvárral kínáljuk.

Életforma-tippek

A kész túróhabot melegvizes késsel szeleteljük.

Apropó, szeletelés. Amilyen egyszerűen hangzik, néha olyan nehéz, és ezt csak azok tudják igazán, akik már többször többfélét próbáltak meg szépen felszeletelni. Persze mindig akkor lesz szálkás a hús, meg rogy össze a torta, amikor az ember a leginkább igyekszik, hogy minden gyönyörű legyen. Szóval a megfelelő kés rettentő fontos! Hogy ez az érdekes késkészlet mi mindenre jó, az persze csak a gyakorlatban derül ki… De az  Életforma Shopban találhatsz ennél sokkal tarkábbat és mókásabbat, meg százszorta konzervatívabbat is, de mindegyik képes szépen szeletelni…

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!