Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 19. 12:00 | Oláh Krisztián

Gyorsan fogyó pogácsa

Semmilyen különleges elkészítési módot nem igényel a család kedvenc pogácsája, nem kell élesztőt futtatni, nem kell hajtogatni, csak összegyúrni és kisütni.

Gyorsan fogyó pogácsa, Kép: Oláh Krisztián

Kép: Oláh Krisztián

Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
5 db tojássárgája
350 gr tejföl
1 evőkanál cukor
1-1,5 evőkanál só (kóstoljuk meg a tésztát)
5 dkg élesztő
25 dkg túró

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, anélkül, hogy az élesztőt felfuttatnánk, csak belemorzsoljuk a tésztába. Hagyjuk duplájára kelni. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ujjnyi vastagra, egy kevés tojássárgájával kenjük le a tetejét, majd éles késsel rácsozzuk be a tetejét, és szaggassuk ki a pogácsákat. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjuk langyos helyen 20 percig kelni őket, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra mindet.

Villámgyors sós ropogtatni való
Nem kell feltétlenül bonyolultnak lennie egy ropogtatni valónak, amit a barátaink elé szeretnénk tenni egy sörözés, borozás alkalmával. Ebben a receptben zsírt használunk, ami talán manapság meglepő, de higgyétek el, segíteni fog hosszan frissen tartani a sós rudat. Nem mintha erre olyan nagy szükség lenne, hisz pillanatok alatt el fog fogyni.

Mentés

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!