Facebook hozzászólás
203

Gyömbéres zöldségfészek Mártinál

Szeretek estére viszonylag könnyebb vacsorát készíteni úgy, hogy az ízek is harmonizáljanak, és a gyomrunkat se terheljük túl. A különböző kínai vagy thajföldi ízvilágot tükröző gyorsfagyasztott wok-zöldségek ízletesek, de nem túl olcsók, ezért találtam ki ezt a gyömbéres finomságot!  

Bányászd ki a wokot a konyha mélyéről! Ha egyszerű serpenyőd van, az sem baj! Egy időben nagy divat volt wokot vásárolni, majd sok helyen árultak nem megfelelő minőségűt, alakút, és többen ki is ábrándultak belőle! Én mégis azt mondom, használjuk, mert ez egy remek találmány!

Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 1 mogyorónyi, apróra vágott gyömbér
  • 1 fej vöröshagyma (vagy egy csokor újhagyma)
  • 10 dkg bébikukorica
  • 10 dkg ceruzabab
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 kis kígyóuborka felcsíkozva
  • 1 ek szójaszósz
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

Forrósítsd fel az olajat, dobd rá az apróra vágott gyömbért, majd rögtön utána a répát, a kukoricát, a babot, kisvártatva az uborkát! Sűrűn kevergesd, nehogy megégjen! Szedd ki, a maradék olajat melegítsd újra! Most jön a két felkarikázott hagyma, karamellizáld, majd tedd vissza a zöldségeket, és öntsd nyakon a szójaszósszal. Egyet rottyan, és kész! (Én még egy pici szójaszószt szoktam odakészíteni, mert egy-egy falat zöldséget szeretek benne mártogatni!)

Tölts egy pohár száraz fehérbort, és kényeztesd magad a könnyű falatokkal, majd relaxálj! Persze, ha lehet, legkésőbb este 6-ig! Utána már nem egészséges enni! Még ilyet sem!

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!