Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 10. 15:00 | Krajcsó Judit

Gyömbéres almás palacsinta

Alma mindig van otthon, a palacsintát bármikor megkívánjuk, s bár gyömbérrel ritkán ízesítjük, de most megtettük! Igazán különleges finomsággal lephetjük meg a családot!

palacsintaHozzávalók:

2 kisebb alma
1 kanál méz
80 g liszt
1 kanál cukor
1 dl tej
3 tojás
1 kk gyömbér (helyette lehet fahéj is)
1/2 kk szárított gyömbér
csipetnyi só

Elkészítés:
A almákat megpucoljuk, félbe vágjuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A reszelt almát összekeverjük a gyömbérrel és az olvasztott mézzel, és néhány kanál langyos vízzel. Egy másik edényben habosra keverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, a csipetnyi sót, egy kanál vizet és az egy deci tejet. Jól összekeverjük, majd az almás masszát is hozzátesszük, és palacsinta sütőben kisütjük.
Túrós-palacsinta-Kép-receptguru
A részeges túrós zabpalacsintát kipróbáltad már? Tojáslikőr sodóval maga a mennyország!
 

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!