Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 10. 15:00 | Krajcsó Judit

Gyömbéres almás palacsinta

Alma mindig van otthon, a palacsintát bármikor megkívánjuk, s bár gyömbérrel ritkán ízesítjük, de most megtettük! Igazán különleges finomsággal lephetjük meg a családot!

palacsintaHozzávalók:

2 kisebb alma
1 kanál méz
80 g liszt
1 kanál cukor
1 dl tej
3 tojás
1 kk gyömbér (helyette lehet fahéj is)
1/2 kk szárított gyömbér
csipetnyi só

Elkészítés:
A almákat megpucoljuk, félbe vágjuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A reszelt almát összekeverjük a gyömbérrel és az olvasztott mézzel, és néhány kanál langyos vízzel. Egy másik edényben habosra keverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, a csipetnyi sót, egy kanál vizet és az egy deci tejet. Jól összekeverjük, majd az almás masszát is hozzátesszük, és palacsinta sütőben kisütjük.
Túrós-palacsinta-Kép-receptguru
A részeges túrós zabpalacsintát kipróbáltad már? Tojáslikőr sodóval maga a mennyország!
 

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!