Facebook hozzászólás
241

Grillezett kézműves sajtok salátaágyon

Ezt egy tipikusan nyári ételnek szokták kínálni, de bizony remek ez egy könnyű vacsorához, vagy az őszi napsütésben egy teraszon! Nos,nemrég Tapolcán, a Malom-tó környékén kóstoltuk meg. Remek sajtokat kínáltak! Nem csoda,a környéken több kiváló műhely is dolgozik.     

Kézműves sajtszeletek grillezve, Kép: László Márta
Kézműves sajtszeletek grillezve, Kép: László Márta

Körülbelül 2-3 szelet sajtot számolj fejenként. Ha van rá mód, válassz különböző sajtokat, hogy még gazdagabb legyen az ízharmónia! Mindössze kis fifika kell hozzá, hogy teljes legyen a végén az élvezet!

Tehát legalább 2 cm-es darabokat szelj! Fontos, hogy a kiszemelt sajtokat szépen lehessen vágni! Zsírtartalmuk se legyen magas, mert sütés közben szétmegy az egész. Elő most egy száraz teflonos serpenyővel. Semmilyen zsiradék vagy egyéb nem kell bele, csak maga a sajtszelet! Minél zsírosabb egy sajt, annál forróbbnak kell lennie a serpenyőnek. Éppen ezért egyszerre csak egyféle sajtot tegyél bele. És most jön a „kézügyesség”: hagyd békén a sajtot, ha már ott van. Legalább kb. fél percig ne nyúlj hozzá, csak ezután kukkants alá, hogy kialakult-e már a sült kéreg rajta? Csak ezután fordítsd meg! És már kész is!

A zöldségágy bármi lehet, de a dresszing elkészítésekor – már ha ilyet szeretnél – gondolj arra, hogy egyes sajtok sósabbak, mások kevésbé! Amikor idáig eljutottál, már csak egy finom hideg sört kapj ki a hűtőből,és jöhet az élvezet!

Így készül a Márti-féle rántott sajt!
Gimnazista koromban a szolnoki Tisza Szálló éttermében készítették a számomra legfinomabb rántott sajtot. Mellesleg akkor az volt a legolcsóbb fogás! Azóta is imádom minden változatát! Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak jó rántott sajtot készíteni. Vagy kifolyik belőle a sajt, vagy nyúlós lesz. Nos, a titok már nem titok! Egyszerűen kétszer kell panírozni, és nagyon forró olajban kisütni! Csak a kezemet tessék figyelni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!