Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2013. április 18. 11:00 | PP-Eletforma

Görög csirkemell római tálban

A római vagy pataki tál csak ajánlás, lehet más cserépedényben, jénaiban vagy esetleg sütőben, fóliázva is elkészíteni.  Sőt, aki a pulykamellet jobban szereti, azzal is kitűnő.

Hozzávalók 4 személyre

70 dkg csirkemellfilé
1 doboz ananászkonzerv
20 dkg trappista sajt
40 dkg bacon
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál fekete bors
1 kávéskanál currypor
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál mustár
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 dl ananászbefőttlé

Elkészítése

Az apróra zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a borsot, a curryt, a szegfűszeget az olajban jól elkeverem. Megforgatom benne a felszeletelt csirkemellek mindkét oldalát. Római vagy pataki tál aljára egy sorban elhelyezem a hús felét. Erre teszem az ananászbefőtt felét, az egyik fej karikára vágott vöröshagymát, szépen elosztva. Most következik a húsos szalonna, amellyel megrakom a tetejét úgy, hogy a vékonyra szelt bacon eltakarja az egészet. Majd ismét csirkemellet és ananászbefőttet, karikára vágott vöröshagymát és szalonnát rétegezek. (Ha maradna a pácléből, az utolsó sor húsra locsolom.) A tejszínt és a tejfölt 1 dl ananászlével jól kikeverem, és ráöntöm a tetejére. Egyenletesen meghintem reszelt sajttal. A tálat lefedem, és közepes lángon puhára párolom. A sajt ropogósra és gyönyörű pirosra sül. (Ínyencek a trappista helyett füstölt sajtot is használhatnak.) Bármilyen burgonyaköret illik hozzá.

Forrás: www.videkize.hu

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!