Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. február 07. 12:00 | Kandikó Éva

Gorgonzolás, diós tagliatelle

A tagliatelle – széles metélt – az egyik kedven tészta fajtám. Az étel pedig egyike azoknak a vacsoráknak, amik egy fárasztó, undok nap után igazi melegséget költöztetnek a gyomorba éppúgy, mint a lélekbe.

Gorgonzolás, diós tagliatella, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
10-15 dkg gorgonzola
egy nagy marék dió apróra vágva
1 dl tejszín

bors
rozmaring

Elkészítés:
Amíg a tészta fő, a megvagdalt diót kissé pirítsuk meg, majd tegyék félre. Egy serpenyőben olvasszuk fel a gorgonzolát, öntsünk hozzá tejszínt, és forraljuk fel együtt a kettőt, majd adjuk hozzá a megpirított diót is. Ízesítsük a szószt fűszerekkel – a sóval óvatosan! -, én adtam most hozzá egy kis rozmaringot is, de nem igazán éreztem az ízét. Ha a mártás kicsit besűrűsödött, a kifőtt tésztát rászedjük, ha nagyon sűrű lenne, a tészta főzővizéből egy-két evőkanállal lazíthatunk rajta.

Pikáns paprikakrémes tagliatelle szűzérmével
A szűzérme nemes alapanyag, nem is olcsó, érdemes vele úgy bánni, hogy valami kényeztetően finom étel jöjjön létre belőle. Ha kedveled a tagliatellét, húsos párosításban is érdemes kipróbálnod.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

darált hús, leveles tészta, tészta

Darált húsos batyu

Leveles tésztából, darált húsból kitűnő és gyors vacsorát készíthetünk. Egy kis salátával igazi laktató fogás lehet

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!