Facebook hozzászólás
335

Gombás-tormás padlizsántekercs

Egyszerűen elkészíthető, mégis ütős recept akár könnyű vacsorának, akár vendégeknek egy nyári estén. Egy pohár gyümölcsös fehér borral pazar vacsorát kerekíthetünk belőle.

Gombás, tormás padlizsántekercs, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:

2 db padlizsán
sóízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db gombakonzerv
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
5 ek olaj
1 ek ecetes torma
3 ek zsemlemorzsa
3 ek majonéz
Elkészítése:

A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, vékonyra felszeleteljük, 1 órára besózzuk, hogy a kesernyés levét kidobja. A lecsepegtetett padlizsánszeletek mindkét oldalát olajon kisütjük. Közben a gombát egy csipet sóval és borssal pároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a fokhagymát, tormát és a zsemlemorzsát, és 5 percig pihentetjük (a zsemlemorzsa felissza a felesleges leveket). Végül belekeverjük a majonézt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. A masszával megtöltjük a padlizsánszeleteket, egyik végére halmozzuk, szorosan feltekerjük, és tálra sorakoztatjuk.

Töltött padlizsán
Felsorolni sem lehet szinte, mennyi csodás töltelékkel gazdagíthatjuk a padlizsánt a hústól kezdve a zöldségeken át. Ez egy egészséges változat tofuval és barna rizzsel.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!