Facebook hozzászólás
685

Gombás spárgaragu – gyors, finom és egészséges!

Még tart a spárgaszezon, ne hagyjuk kihasználatlanul! A következő francia „származású” recepttel nemcsak a családunkat és vendégeinket kényeztethetjük, hanem jót teszünk az egészségüknek is! Kóstold meg, nem fogod megbánni!

Kép: ichkoche.at

Hozzávalók
75 deka spárga
45 deka csiperkegomba
1 nagy fej hagyma
1 deci főzőtejszín
vagy ízlés szerint tejföl
3 tojás
egy teáskanál cukor
só, bors

Elkészítése
A spárgát megmossuk, és ujjnyi hosszú darabokra vágjuk, majd sós vízben egy teáskanál cukorral félkeményre főzzük. Ha elkészült, a főzővízből körülbelül 3 deciliternyit tegyünk félre. Miközben a spárga fő, a karikákra vágott hagymát és a gombát egy magas falú edényben kevés olajjal kezdjük el párolni. Amikor a gomba levet kezd ereszteni, és a hagyma is kicsit átpirult, öntsük hozzá 2 decit a főzővízből, rakjuk bele a spárgát is, és forraljuk fel. Ezután öntsük bele a tejszínt, és alacsony lángon forraljuk tovább, amíg a spárga meg nem puhul. Ha közben túlságosan besűrűsödik, a megmaradt főzővízzel pótolhatjuk a folyadékot. Amikor a ragu elkészült, a keményre főzött tojásokat negyedeljük, és a ragu tetejére tesszük.

Életforma-tippek

Ropogós bagettel vagy sáfrányos rizzsel tálaljuk.


Ha főznöd kell,
remek rozsdamentes edények között válogathatsz
az Életforma Shopban!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!