Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 28. 15:00 | Krajcsó Judit

Gombás rakott krumpli – vacsorára

Ahány ház, annyi rakott krumpli…Most éppen egy gombás, darált húsos változatra ugrottunk á a szomszédékhoz. Jól lakottan távozunk, köszönjük!

rakottas

Gombás, burgonyás rakottas

Hozzávalók:
5 nagy krumpli
3 tojás
1 fej vöröshagyma
1/2 kg darált hús ,
3oo gr gomba
2 dl tejföl
1 dl tej
ízlés szerint fűszerek

 

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd felkarikázzuk.  A húst megpároljuk a hagymán, hozzáadjuk a gombát és tovább dinszteljük kb 1o percig. Rétegezés közben sózzuk, borsozzuk, de oregánoval, bazsalikommal is megszórhatjuk.
Egy h
őálló edényt kivajazunk, majd rétegezzük a krumplit, húst, krumplit…amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tojásokat kikeverjük a tejföllel és a tejjel, majd a rétegezett anyagra ráöntjük. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Amikor elkészült, reszelt sajttal megszórjuk.
brokkolis rakotas
A brokkolis, sütőtökös makarónit sajtszósszal próbáltad már? Itt az ideje, kattints a receptre!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

egyszerű, előétel, gyors, répa

Réparopogós – egyszerűen

Nincs már olyan messze a primőrök ideje, amikor tobzódhatunk a vitaminokban! Addig is itt a derék répa, ami mindig kéznél van!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!