Facebook hozzászólás
225

Gombás-paprikás csirkesaláta

Így jó, ahogy van, de tetszés szerint tovább ízesíthető és más alapanyagokkal is bővíthető ez a remek gombasaláta. Önálló ételként fogyókúrázóknak is ajánljuk!

 

a

Hozzávalók
35-40 deka filézett csirkemell (vagy pulykahús)
15 deka csiperkegomba
2 piros húsú paprika
1-1 sárga és zöld húsú paprika
1 egész citrom
1 csokor petrezselyemzöld
csipetnyi cukor
1 teáskanál vaj vagy főzőmargarin
3 evőkanál olaj
1 babérlevél
só, őrölt és egész bors

Elkészítése
A húst megmossuk, megtöröljük tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel, és serpenyőben forró vajon vagy főzőmargarinon minden oldalon megpirítjuk. A citrom egyik felét meghámozzuk, és az egésznek kicsavarjuk a levét. A citromhéjakat darabokra vágjuk, és 3 evőkanál vízzel, sóval, egész borssal és a babérlevéllel a húshoz adjuk. Kb. 8-10 percig főzzük. Ezután a húst kivesszük a léből, hűlni hagyjuk, majd 1-2 centis kockákra vágjuk.
A gombafejeket tisztítás és mosás után négy részre vágjuk, és meglocsoljuk kevés citromlével, hogy meg ne barnuljanak.
A petrezselyemzöldet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és finomra vágjuk.
Mind a 4 paprikát megmossuk, a magházukat kivágjuk, és húsukat egyforma csíkokra vágjuk. Összekeverjük a gombával, a hússal és a petrezselyemzölddel.
A salátaléhez 2 evőkanál citromlét elvegyítünk kevés sóval, őrölt fekete borssal, csipetnyi cukorral, felverjük az olajjal, és a gombás-húsos keverékre öntjük. Hűtőszekrényben fedő alatt kb. 20 percig érleljük, majd tálaljuk.

További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!