Facebook hozzászólás
276

Gombás-metélőhagymás bárányszelet

Magyarországon viszonylag ritkán fogyasztunk bárányhúst, pedig lényegesen egészségesebb, mint a gyakran használt sertéshúsok. A következő receptünk könnyen és gyorsan elkészíthető, aki vállalkozik rá, az nem fogja megbánni!

Hozzávalók:

8 szelet bárányborda,

30 deka gomba,

1 csomag metélőhagyma,

15 deka vaj,

1 csomag apróra vágott zöldpetrezselyem,

1 evőkanál liszt,

1,2 deci fehérbor,

1,5 deci tej,

1 deci sűrű tejszín,

1 tojássárgája,

5 deka parmezán,

késhegynyi reszelt szerecsendió,

só, bors.

Elkészítése:

A bárányszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított 5 deka vajban mindkét oldalukon hirtelen rózsaszínűre sütjük. A hússzeleteket kivajazott tűzálló edénybe tesszük. A serpenyőben maradt vajon megpároljuk az apróra vágott metélőhagymát, majd hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A maradék vajat egy edényben felforrósítjuk, benne a lisztet enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a tejet és a szerecsendiót. Sózzuk, majd sűrűre főzzük. Végül kevergetve öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük bele a tojássárgáját. A gombás mártást a hússzeletekre öntjük, megszórjuk a tetejét a parmezánnal, és sütőben közepes tűzön 10-15 percig sütjük. Párolt rizzsel, zöldsalátával kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!