Facebook hozzászólás
865

Gluténmentes almás mandulás kuglóf

Gluténmentes diétán élők nagy-nagy kedvencévé válhat ez a mákos, mandulás, almás édesség. Semmilyen lisztet nem tartalmaz, a mandula és a mák adja a testességét.

Hozzávalók:

Gluténmentes mákos kuglóf, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt mák
3 evőkanál eritritol/kókuszcukor
1 csipetnyi
1/2 csomag sütőpor
3 tojás
1 nagy alma
5-6 szem aszalt datolya apróra vágva
Fűszerek:
1 mokkáskanál fahéj, vanília, szegfűszeg
1 leheletnyi kardamom

Elkészítés:

1.Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. A tojásokat törjük fel és különítsük el a fehérjét. Külön tálban verjük fel kemény habbá.
3. A tojások sárgáját keverjük habosra az eritritollal
4. Adjuk hozzá, de nagyon finoman a reszelt almát, ne törjük össze, legjobb, ha innentől nem géppel, hanem fakanállal dolgozunk.
5. Adjuk hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat, alaposan, de finoman keverjük el. A tojásfehérjét szintén kisebb adagokban, gyengéden keverjük bele.
6. Adagoljuk a választott sütőformába (muffinként is megsüthető) és 170 fokos sütőben süssük 40 percig. Ez egy nedves tészta, 40 perc után tartsunk tűpróbát.

Kuglóf, a békebeli sütemény
A kuglóf alapvetően egy magas, kerek, nagyjából bő 22 cm átmérőjű, szeletekben kínált, tartalmas, édes kalácsféle, amely tradicionálisan élesztővel, sok tojással és vajjal készül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!