Facebook hozzászólás
209

Glória az édesköménynek

Talán nincs is, aki ne szeretné a grillcsirkét, vagy az egyszerű sült csirkét! De ha ezt még megörvendeztetjük egy kis édesköménnyel, akkor az már maga a csoda! A magyar háziasszonyok még csak most ismerkednek vele – mármint az édesköménnyel -, de megéri randizni! Próbáld ki! Könnyű, kellemes, nagyon finom! 

Kép: László Márta

Hozzávalók két éhes szájhoz:

  • 2 csirkecomb
  • 2 fej édeskömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
Tudtad?
Ánizskaporként is ismerik az édesköményt. 1420-ban Tengerész Henrik expedíciójának vezetője erről nevezte el Madeira szigetének azt az öblét, ahol a korabeli főváros állt. Súlyos szembaját ugyanis e növény főzetével gyógyította – állítólag sikerrel!

Elkészítés:

Öntsd az olajat a tepsibe! Az édesköményt szedd szét, és tedd a tepsi aljába. Fektesd rá a rozmaringszálakat, majd tedd rá a besózott, beborsozott csirkedarabokat e zöldségágyra. Szórd mellé a fokhagymát, takard le alufóliával, és irány az előmelegített sütő! Néha bekukkanthatsz a fólia alá, és meglocsolhatod a lével a csirkét! Remek lesz tőle!

Kép: László Márta

Az édeskömény zöldjét se dobd el! Isteni salátához! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!