Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 25. 18:00 | Kandikó Éva

Tiramisu kicsit másként

A mascarpone sajt elengedhetetlen eleme a tiramisunak, de még azt is lehet tovább csavarni, hogy még őrjítőbb legyen. Mondjuk gesztenye masszával, és rummal…

Gesztenyés tiramisu, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
30 db babapiskóta
25 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
25 dkg gesztenyemassza
porcukor
kakaópor
egy kevés rum
2 dl tej

Elkészítés:
A tejben elkeverjük a rumot, a babapiskótákat könnyedén megmártjuk a rumos tejben. Tálba rakosgatjuk a harmadát. A tejszínből kemény habot verünk, a mascarponét elkeverjük a gesztenyemasszával, ízlés szerinti porcukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot is. A krém harmadát az első réteg babapiskótára simítjuk, ezt a műveletet még kétszer megismételjük. A felülre kerülő krémet szórjuk meg kakaóval. Egy-két órát tároljuk hűtőszekrényben, mielőtt tálaljuk.

Gundel palacsinta, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

 

 

Van-e széles e hazában, ki a Gundel nevet nem ismeri? Érdekesség, hogy a Gundel palacsinta receptjét nem is Gundel János alkotta meg, hanem Márai Sándor felesége. Szó köztünk maradjon: igen jól tette! A receptért kattints a fotóra!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!