Facebook hozzászólás
1 000

Gesztenyés aprósütemény

A gesztenye nemcsak pürének kiváló, egyéb aprósüteményeket is készíthetünk belőle, ha elég találékonyak vagyunk. Ezt a receptet évekkel ezelőtt a Gundelben tanultam Juhos József cukrásztól, azóta is gyakran készítem.

Gesztenyés aprósütemény, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
25 dkg cukrozott gesztenyemassza
8 dkg vaj
1 tojás

Elkészítés:

A gesztenyemasszát habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a tojást, azzal is elkeverjük, majd csillagcsőrű nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a kagylómintákat, és 170-180 fokon megsütjük. Akkor jó, amikor a széle picit barnulni kezd, de már könnyedén arrébb pöckölhető a sütőpapíron. Áthúzhatjuk-megcsurgathatjuk olvasztott csokoládéval, vagy kettőt-kettőt összeragaszthatunk valami savanykás lekvárral, úgy mehet rá a csoki, kinek hogy tetszik. De önmagában is nagyon finom.

Gesztenyekocka – a sütés nélküli desszert
Az ünnepi édességek között is jól mutat, de a hétköznapok kedvenc desszertje is lehet ez a sütés nélküli gesztenyés finomság. A hagyományos püré mellett ezt is ajánljuk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!