Facebook hozzászólás
745

Fűszeres szilvalekvár

A szilvalekvár a magyar konyha egyik nagy klasszikusa… akár azt is mondhatnánk, hogy nem valami érdekes. De miért ne dobhatnánk fel egy kicsit néhány pikáns fűszerrel és egy kis tokaji borral? Ajándéknak is beválik!

Kép: archív

Hozzávalók
1,5 kiló ringlószilva
1 nagyobb narancs leve
fél deci tokaji muskotályos bor
80 deka cukor
1 ág friss rozmaring

Elkészítése
A megmosott szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk, hozzákeverjük a kifacsart narancs levét, a bort, majd a rozmaringgal és a cukorral feltesszük főni, a forrástól számítva körülbelül 5 percig. Kidobva a rozmaringot forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd az üvegeket 5 percig fejtetőre állítjuk. Dunsztban hagyjuk kihűlni.

Életforma-tippek

A készülő lekvárok sajátossága, hogy igen hamar odakapnak, így hát a lekvárfőzés egyik sarkalatos pontja az edény, amelyben főzzük.

Éppen ezért ajánljuk ezt a kerámiabevonatos indukciós lábost, mert ebben kellő hőfokon tudunk főzni – nem csak lekvárt – úgy, hogy nem kap oda. Többféle méretben is kapható, ez a 2,55 literes, 20 centi átmérőjű lábos fedővel együtt 4.590 forintba kerül.

Az Életforma Shopban egyébként még sokféle más kerámiabevonatos edény – fazekak, serpenyők, sütőformák és egyebek – nagy választékban kapható.

További Életforma-receptek itt!


Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!