Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 30. 12:00 | Bartek Kata

Fűszeres, forró almaital

Hideg időben, karácsonyra készülődve imádom a fűszeres, gyömbéres sütiket és italokat. Ilyenkor a kávémat, vagy például egy gyümölcslevet is téliesítek. Ez az ital egyébként a legjobb módja az almás pite készítésekor keletkező frissen kinyomkodott almalé felhasználásának, nem mintha gond lenne frissen meginni, mindig kétszeres túljelentkezés van rá.

Így készítsd el:

1 l almalé (ha boltit használsz, akkor 100 %, szűretlent válaszd),

1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék,

1 nagy alma,

gránátalma magok

Összeforralom az almalevet a fűszerrel, majd amikor kicsit lehűlt, a kockákra vágott almát és gránátalma magokat is hozzáadom. És már kész is van a karácsonyi almakoktél.

Tipp: az almalé egy részét kiválthatod fehérborral, vagy tehetsz hozzá egy löttyintésnyi vodkát, és kész az almabólé. Kata többi receptje itt található.

Angol karácsonyi ital, az eggnog, Kép: flickr.com

Kép: flickr.com

 

 

Hasonló a mi tojáslikőrünkhöz, mégis kicsit más. Tej és tejszín keverékéből készítik, kevesebb benne az alkohol, mint a mi likőrünkben, és elmaradhatatlan belőle az őrölt szerecsendió. Egy próbát mindenképp megér! Kattints a receptért!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!