Facebook hozzászólás
879

Fűszeres, forró almaital

Hideg időben, karácsonyra készülődve imádom a fűszeres, gyömbéres sütiket és italokat. Ilyenkor a kávémat, vagy például egy gyümölcslevet is téliesítek. Ez az ital egyébként a legjobb módja az almás pite készítésekor keletkező frissen kinyomkodott almalé felhasználásának, nem mintha gond lenne frissen meginni, mindig kétszeres túljelentkezés van rá.

Fűszeres, forró almaital, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Így készítsd el:

1 l almalé (ha boltit használsz, akkor 100 %, szűretlent válaszd),

1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék,

1 nagy alma,

gránátalma magok

Összeforralom az almalevet a fűszerrel, majd amikor kicsit lehűlt, a kockákra vágott almát és gránátalma magokat is hozzáadom. És már kész is van a karácsonyi almakoktél.

Tipp: az almalé egy részét kiválthatod fehérborral, vagy tehetsz hozzá egy löttyintésnyi vodkát, és kész az almabólé. Kata többi receptje itt található.

Angol karácsonyi ital, az eggnog, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

 

 

Hasonló a mi tojáslikőrünkhöz, mégis kicsit más. Tej és tejszín keverékéből készítik, kevesebb benne az alkohol, mint a mi likőrünkben, és elmaradhatatlan belőle az őrölt szerecsendió. Egy próbát mindenképp megér! Kattints a receptért!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!