Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. június 13. 18:00 | Somogyi Zoltán Max

Fűszeres camembert-rel töltött táska

Szeretem a camembert sajtot, minden formában. Ezt a franciás beütésű, pillekönnyű tésztát egyszerűen imádom. Nagyon gyorsan elkészíthető, és jól variálható étel.

Fűszeres camembert-rel töltött táska, Kép: maxkonyhaja.hu

Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók 16 db-hoz:
1 cs leveles tészta (500 gr-os)
2X125 gr camembert sajt
só, bors, szárított petrezselyem zöldje, fokhagyma granulátum
a kenéshez 1 egész tojás

Elkészítés:
A sajtokat egyenként 4 darabra vágom, majd azt még elvágom félbe, de keresztbe, így kapok 16 lapos cikkelyt.
A tésztát előző nap kiveszem a fagyasztóból, és a hűtőben hagyom kiengedni. Félbe vágom a tésztát és téglalap alakúra, vékonyra kinyújtom. Felosztom 8 lapocskára. Ráhelyezem a sajt szeletet, úgy hogy a vágott fele legyen felül. Azt ízesítem, pici só, frissen őrölt bors, egy kis petruska, és lehelletnyi fokhagyma granulátum.
Persze lehet friss fokhagyma is, de abból nem tudok olyan keveset tenni, ami nem nyomná el az ízeket.
A tojást szétválasztom, a fehérjével megkenem a széleket, úgy hajtom össze, jól kinyomkodom belőle a levegőt, sőt egy picit neg is bököm a tetejét egy villával.

A tetejét megkenem a sárgájával, és előmelegített sütőben 180 c°-on, szép pirosra sütöm. Ha megsült, hagyom egy kicsit hűlni, mert a közepe nagyon forró tud lenni.

Húsos leveles táska
Ha előfordul, hogy a bolognai ragunkból marad egy adag, netán kettő, le is fagyaszthatjuk, mert jól bírja a mélyhűtést, de készíthetünk belőle könnyű vacsorát, vagy vendégváró falatot is. A készen kapható leveles tészta igazi Jolly Joker mindenki konyhájában.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burgonya, leves, ősz, spenót

Egyszerű spenótleves

A spenótot sokoldalúan használhatjuk a konyhában, leves, rétes, pite, főzelék, lasagne készülhet belőle.

Tovább
bab, kesudió, ősz, ragu, spenót

Kesudiós, spenótos babragu

Igazán különleges és ínyenc étel ez a babragu, amivel az egész családot elkápráztathatjuk. Tán még a gyerek is megeszi...

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!